O nama

CPE

Centar za politike emancipacije (CPE) je organizacija koja je nastala u Beogradu 2011. godine. Naša primarna polja delovanja su radna prava, javna dobra i političko obrazovanje. CPE je posvećen razvoju društva koje je zasnovano na principima jednakosti i solidarnosti, društva koje je usmereno na zadovoljenje potreba ljudi, a ne profita.

Za više informacija posetite sajt www.cpe.org.rs ili nam pišite na mejl info@cpe.org.rs

CCC

Clean Clothes Campaign (CCC) je međunarodna inicijativa koja deluje od 1989. godine i koja je posvećena poboljšanju uslova rada i osnaživanju radnica i radnika u globalnoj industriji odevnih predmeta. CCC okuplja više stotina organizacija i sindikata širom sveta koji su jednako zastupljeni u zemljama proizvodnje (zemlje jeftine radne snage u koje kompanije najčešće autsorsuju proizvodnju) i razvijenim potrošačkim zemljama (zemlje iz kojih najčešće potiču kompanije i za čije se tržište odevni predmeti uglavnom proizvode). Takva zastupljenost nam omogućava da identifikujemo lokalne probleme i ciljeve i transformišemo ih u globalne akcije. CPE je od 2017. godine organizacija članica CCC mreže.

Za više informacija o međunarodnoj mreži Clean Clothes Campaign posetite sajt www.cleanclothes.org

Za više informacija o radu mreže Clean Clothes Campaign u Srbiji posetite adresu www.cpe.org.rs/clean-clothes-campaign ili nam pišite na mejl ccc@cpe.org.rs