Politika Privatnosti

IZJAVA O PRIVATNOSTI

CPE ozbiljno shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka o ličnosti.

Radnaprava.rs (u daljem tekstu vebsajt) obavezuje se da će štititi vašu privatnost i omogućiti vam najbolje moguće iskustvo korišćenja naše internet stranice.

Molimo, pročitajte ovu izjavu kako biste razumeli kako se odnosimo prema vašim ličnim podacima. Ova izjava se može menjati, pa preporučujemo da je povremeno proverite.

Ova politika zaštite privatnosti opisuje načine na koje vebsajt koristi lične podatke posetilaca. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike zaštite privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika zaštite privatnosti promeni, izmenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom našeg sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom onlajne kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmenama Politike.

Izjava o Privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Vebsajt možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Odlučite li iskoristiti neku od usluga koje nudimo (Upitnik), nužno je da nam ostavite lične podatke, kako bismo bili u mogućnosti da vam obezbedimo traženo. Tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali vaš zahtev. (Kontakt služi za dostavljanje povratne informacije.)

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA – način i razlog

Vebsajt traži vaše lične podatke samo ako želite koristite neku od naših usluga i samovoljno popunite forme na našem vebsajtu.

Posetite li vebsajt, naš internet provajder automatski beleži podatke koju uključuju IP adresu vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete, adresu internet stranice s koje ste došli te sve informacije o stranicama koje posetite na našoj internet lokaciji.

Ove podatke koristimo za statističke analize o korišćenju naših stranica, s ciljem da poboljšamo kvalitet usluge.

Napomena: naš internet provajder ne beleži vašu imejl adresu ili bilo koje druge podatke, koji bi se mogli iskoristiti za vašu ličnu identifikaciju. Možete se isključiti iz beleženja ovih podataka ako ispravno podesite vaš internet pretraživač – više o tome u nastavku.

Podaci koje skupljamo su sledeći:

  1. Domen i IP adresa
  2. Vrstu brauzera i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem sajtu
  3. Vreme pristupa i dužinu posete
  4. Strane koje posećujete na našem vebsajtu
  5. Ukoliko ste linkovali naš vebsajt sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta
  6. Ukoliko nam sami prosledite informacije

U kojim slučajevima beležimo vaše privatne podatke:

  1. Popunjavanje upitnika (Ime, imejl – na koji vam dostavljamo odgovor) - Kontakt podaci i odgovori se čuvaju i internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše
  2. Prijava na bilten (newsletter) (imejl adresa)

KORIŠĆENJE PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Vaše lične informacije se koriste:

  • Kako bismo vam mogli dostaviti odgovor u što kraćem vremenskom periodu.

VAŠE LIČNE PODATKE NE DELIMO SA DRUGIMA NI POD KOJIM USLOVIMA

Vebsajt neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati vaše lične podatke trećoj strani.

Informacije o vama mogu biti dostupne:

  • Našim zaposlenima radi pružanja bolje usluge.

SIGURNOST PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Vebsajt posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Vebsajt je na sigurnom SSL serveru. Pridržavamo se strogih bezbednosnih procedura u pogledu čuvanja i otkrivanja informacija koje nam dajete kako bismo sprečili neovlašćeni pristup istima.

Sa našeg vebsajta linkovi mogu voditi na druge sajtove. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim sajtovima.

GOOGLE ANALITIKA

Ova internet stranica koristi Google Analytics za analizu korišćenja internet stranice. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje standardnih podataka internetskih zapisnika i posetilaca ili podataka u anonimnom obliku. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi internet stranice (uključujući IP adresu) prenose se Google-u. Informacije se zatim koriste za procenu korišćenja internet stranice posetioca i za prikupljanje statističkih izveštaja o aktivnostima na vebsajtu.

Google-ova pravila o privatnosti dostupna su na adresi: https://www.google.com/policies/privacy/

Google je razvio dodatni program za pregledač za JavaScript Google analitike kojim se ona isključuje (ga.js, analytics.js, dc.js). Ukoliko želite da budete isključeni iz Google analitike, možete da preuzmete i instalirate dodatni program za svoj mrežni pregledač. Za dodatne informacije, kliknite ovde.

KAKO NAS KONTAKTIRATI?

U svakom trenutku možete zahtevati da se odjavite sa naših listi ili da vam pošaljemo koje vaše podatke imamo u bazi. Takođe, možete zahtevati brisanje tih podataka slanjem zahteva na info@cpe.org.rs, sa naslovom GDPR.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI

Informacije na ovoj stranici su isključivo informativne prirode. Iako je sadržaj vebsajta ažuriran i tačan, ne dajemo izjave ili garante o potpunosti, tačnosti, pouzdanosti ili dostupnosti sadržaja na internet stranici koji se odnose na informacije, proizvode, usluge, grafiku. Bilo kakvo oslanjanje na informacije na internet stranici je strogo na vlastiti rizik.

Ni u kojem slučaju vebsajt ne snosi odgovornost za bilo kakav gubitak ili nezadovoljstvo, koji mogu nastati kao rezultat nečega što je pročitano na našoj stranici ili se moglo iz sadržaja našeg sajta zaključiti.

Putem ove internet stranice možete se povezati na druge internet stranice koje nisu pod kontrolom našeg udruženja. Mi nemamo kontrolu nad prirodom, sadržajem, tačnošću i dostupnošću tih lokacija. Postojanje takvih veza (“linkova”) ne znači nužno i saglasnost sa sadržajem ili mišljenjima izraženim unutar njih.

PROMENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

Sve promene izjave o privatnosti će biti zabeležene ovde, tako da posetioci naših stranica uvek znaju koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i u kojim okolnostima ih delimo s trećom stranom.